+++ Fejr 15 år med TOPREGAL sammen med os - i april: 15% ekstra rabat - op til 58% besparelse mulig! +++

Alle produkter

Industrielle lastvogne

Industritrucks bruges til at transportere varer inden for en virksomhed. De er konstrueret til at bære, trække eller skubbe, kører på hjul og kan styres frit [BGV D27, tidligere VBG36 fra 2002]. Løftevogn trækkere eller Stabler er blandt de materialehåndteringskøretøjer, der er frit bevægelige og ikke sporstyrede. En anden transportmulighed er brugen af førerløse transportkøretøjer, der styres automatisk. 

I henhold til DGUV-regulativ 68 §2 (stk. 2) er industritrucks med løfteanordninger desuden beregnet til løft, stabling eller opbevaring af byrder. Af sundhedsmæssige årsager bør benzin- eller dieseldrevne køretøjer ikke anvendes indendørs, men bør anvendes på udendørs eller ventilerede arbejdspladser. 

Før føreren anvender en motoriseret industritruck, skal han/hun være informeret om den korrekte anvendelse af den og skal kunne dokumentere, at han/hun er i besiddelse af et gaffeltruckcertifikat. Hvis brugen af f.eks. en gaffeltruck påvirker vejtrafikken, skal bestemmelserne i færdselsloven overholdes.