Alle produkter

Kiel-borde

Tafel Kiel forsyner dårligt stillede mennesker med mad. For at kunne opbevare større leveringsmængder anvendes pallereoler fra TOPREGAL.

Når man besøger hovedlageret hos Tafel Kiel, lægger man straks mærke til, at mange af de fødevarer, der skal distribueres, er opbevaret på europaller med en vægt på flere tons i 4,50 meter høje Pallereoler fra TOPREGAL er gemt. Man kan ikke undgå at spørge sig selv, hvordan dette passer sammen med de rationer, der uddeles i henhold til budgettet? Olaf Böcking, medlem af bestyrelsen for Tafel Kiel, kan hurtigt svare på spørgsmålet: "Vi har i årenes løb opbygget gode personlige kontakter med nogle kendte store virksomheder og landmænd i regionen. Når de kontakter os, har de ofte større mængder at give væk. De har en længere holdbarhed, men skal normalt afhentes med ret kort varsel." Til midlertidig opbevaring af store leverancer, f.eks. pølser og konserves, bestilte Tafel Kiel i to ordrer i 2018 i alt 16 løbende meter pallereoler fra TOPREGAL og opstillede dem selv.

TOPREGAL: Pallereoler til gode priser og fremragende service

Som de fleste af vores mere end 40.000 kunder fandt Tafel Kiel TOPREGAL, da han søgte efter pallereoler til rimelige priser på internettet. Olaf Böcking havde skrevet til i alt fire leverandører af reoler og bedt om et prisnedslag. "TOPREGAL var det første og sandsynligvis det eneste firma, der svarede os venligt og imødekommende," siger Olaf Böcking i tilbageblik. Michaela Metzger fra TOPREGALs salgsteam havde hurtigt reageret på forespørgslen fra det høje nord - og fulgte hende fra bestilling til levering og fakturering. "Vi sørger for, at alle kundehenvendelser besvares så hurtigt som muligt. Det gælder også for den fra hr. Böcking fra Tafel Kiel, som jeg husker godt. Især når det drejer sig om sociale projekter, der drives af frivillige organisationer, forsøger vi at imødekomme vores kunder så vidt muligt. Det gør mig glad at høre eller læse, hvordan vores hjælp virkelig når ud til de enkelte projekter", siger Michaela Metzger. "Håndteringen med TOPREGAL gik fantastisk fra start til slut: præcis, hurtig og ukompliceret. Lige som jeg kan lide det." Olaf Böcking, bestyrelsesmedlem i Tafel Kiel e.V., er også tilfreds.

Engageret i en god sag

Som non-profit organisation må Tafel Kiel e.V. ikke opnå overskud. Den modtager ingen offentlig støtte og må sikre sin drift gennem donationer fra virksomheder og privatpersoner. Alene brændstofudgifterne beløber sig til langt over 1.000 euro måned efter måned. Der skal betales husleje for TafelZentrum, elektricitet til de tre kølehuse og kassevaskemaskinen, belysning og udgifter til kontorudstyr. Uden donationer og andre støtter, som TOPREGAL for pallereoler, ville dette være umuligt.

Når Olaf Böcking begynder at arbejde omkring klokken 8 om morgenen, gør han det frivilligt og ulønnet. Men han udfører sit arbejde med mindst lige så stort engagement og grundighed, som han plejede at gøre som selvstændig erhvervsdrivende. Siden 2011 har Olaf Böcking været ansvarlig for den logistiske planlægning, og siden 2016 er han også et af de fem bestyrelsesmedlemmer i Tafel Kiel. Konkret udarbejder han ruteplanerne for de fire leveringsbiler, der henter de donerede fødevarer fra ca. 100 markeder eller bagerier og bringer dem til Tafel-centret, og han sørger for pålidelig bemanding seks dage om ugen med to eller tre hjælpere. Værkstedsbesøg med henblik på syn, service og reparationer, ombytning og køb af køretøjer, forsikring osv. er også en del af arbejdet. For ikke at tale om at holde kontakten med leverandørerne, lave aftaler om særlige afhentninger og omhyggeligt at passe dem.

Holdet fra Kieler Tafeln e. V. Holdet fra Kieler Tafeln e. V.

Pallereoler fyldt til bristepunktet Pallereoler fyldt til bristepunktet
Anlieferung der TOPREGAL Palettenregale Levering og montering af de nye pallereoler på eget initiativ

 TOPREGAL pallereoler fyldt til randen med dagligvarer TOPREGAL pallereoler fyldt til randen med dagligvarer

En grundig og effektiv logistikplanlægning er også vigtig, fordi Tafel Kiel forsyner ca. 2.000 kunder og dermed i alt ca. 3.500 personer med fødevarer og hygiejneartikler på disse dage. Under mottoet "Food where it belongs" sorterer og uddeler i alt ca. 250 frivillige frugt og grøntsager, brød og bagværk, køle- og frostvarer samt andre varer til daglig brug.


Tafel Kiel blev grundlagt i 1995 som en registreret nonprofitforening. Hovedstaden i Slesvig-Holsten er en af de første kommuner efter Berlin, der lokalt engagerer sig i at skaffe og uddele donerede fødevarer til de nødlidende. Med ca. 250 frivillige får ca. 2.000 klienter og deres familier mad til ca. 3.500 mennesker fem dage om ugen. www.tafelkiel.de