+++ Fejr 15 år med TOPREGAL sammen med os - i april: 15% ekstra rabat - op til 58% besparelse mulig! +++

Alle produkter

DIN EN 131 - International standard for stiger

DIN-standarden EN 131 er grundlaget for sikker brug af alle typer stiger. Den gælder i hele Europa og skelner mellem brugergrupperne "Professionel", dvs. brug af stiger i et kommercielt miljø, og "Ikke-professionel" for privatpersoners brug af stiger. EN 131 foreskriver f.eks. at stiger skal være konstrueret til en nyttelast på mindst 150 kg, og at de skal - sammenlignelig med den Testning på hylde - skal kontrolleres en gang om året. Inspektionen må kun foretages af kompetente personer, som på grund af uddannelse, erhvervserfaring og træning er i stand til at vurdere en stige korrekt.

Formelt set består DIN EN 1 af delene DIN EN 131-1 til DIN EN 131-7. De første tre dele angiver, hvordan stiger skal navngives, konstrueres, afprøves og mærkes. De øvrige fire dele af DIN EN 131 omhandler krav, prøvning og mærkning af stiger.

Siden 1. januar 2018 har der været strengere krav til enkeltstiger.

Siden begyndelsen af 2018 har alle bærbare Skæve stiger fra 3 m længde skal have et forlænget stativ. Dette krav, som trådte i kraft den 1. januar 2018, er fastsat i DIN EN 131 og kan gennemføres på forskellige måder, f.eks. ved hjælp af en konisk konstruktion, en tværgående støtte, der er fastgjort til stigen eller ekstra støttearme. Traverse eller ved hjælp af ekstra støttearme, især for stigeafsnit, der anvendes individuelt. Forlængelsens minimumslængde afhænger af den samlede længde, men kan af producenten begrænses til 1,2 m. Eksisterende stiger kan f.eks. eftermonteres med montering af en tværstang og kan fortsat betjenes.

Alle stiger, der kan bestilles hos TOPREGAL, opfylder de gældende retningslinjer og kravene i DIN EN 131.