+++ Fejr 15 år med TOPREGAL sammen med os - i april: 15% ekstra rabat - op til 58% besparelse mulig! +++

Alle produkter

Lager med højt fagværksted

I logistikbranchen er højlagre højlagre reolsystemer, der er mellem 12 og 50 m høje og bygget i silokonstruktion. De er kendetegnet ved store lagermængder og udnyttelse af plads op til loftshøjde. Lagringskonceptet er som regel elektronisk styret. Varerne opbevares og hentes via automatisk styrede computere. Lagerpersonale eller digitaliserede transportsystemer tager sig af ind- og udgående varer på forudbestemte leveringssteder. I et højlager er der forskellige zoner. Der er et lagerområde, hvor varerne opbevares direkte, en forzone med et indførsels- og lagerområde til modtagelse af varerne og et udførselsområde til levering af varerne.

Fuldt automatiseret og med få ansatte

Opbevaring af flade varer og lange varer er mulig med en høj reol. Det bruges også til f.eks. følsomme varer som elektriske apparater. Høje reoler er meget overskuelige, men investeringen i denne type reoler, især de fuldautomatiske reoler, er meget dyr. Der spares dog på det nødvendige personale på lageret. På- og aflæsning af højlager sker normalt med gaffeltrucks , rullebaner, førerløse transportsystemer osv. I automatiske systemer er lagerområderne af sikkerhedshensyn lukket af for personalet. IT-systemer koordinerer vareprocesserne.

Fordele ved et højlagersystem

  • Stor kapacitet
  • Høj udnyttelse af plads og areal
  • Hurtig opbevaring og genfinding
  • Fuldt elektronisk styring med et lagerstyringssystem
  • Opbevaring af flade varer og lange varer mulig
  • Høj effektivitet med reduceret personalekrav

Nogle eksempler på de største højlagre i verden

Henkel

Forbrugsvareproducenten Henkel investerede ca. 36 millioner euro i sit centrallager i Düsseldorf i 2017. 
Kapaciteten øges fra 90.000 til omkring 200.000 paller (Foto: Henkel)

Für Tchibo, eines der größten deutschen Konsumgüter- und Einzelhandelsunternehmen, hat die BLG International Logistics in Bremen 2002 ein Hochregallager für insgesamt mehr als 180.000 Paletten errichtet.

 BLG International Logistics byggede i 2002 et højlager med plads til i alt mere end 180.000 paller i Bremen for Tchibo, en af Tysklands største virksomheder inden for forbrugsvarer og detailhandel. (Foto: BLG Logistics)

Alnatura

Verdens største højlager i træ med ca. 31.000 pallepladser er blevet brugt af den økologiske fødevarevirksomhed Alnatura har siden 2013 anvendt verdens største højlager i træ i Lorsch i det sydlige Hessen. (Foto: Alnatura/Marc Doradzillo)

Der

I Shenzhen i det sydlige Kina tog voestalpine Krems et fuldautomatisk fryselager i brug i 2016. Ifølge virksomheden er dette "verdens højeste fryser" og har plads til næsten 70.000 paller. (Foto: Voestalpine Krems)